WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Leidingwaterkoeler / Voordelen leidingwaterkoelers


Voordelen leidingwatercoolers

Een leidingwaterkoeler heeft vele voordelen ten opzichte van een traditionele fleswaterkoeler. Als u de mogelijkheid heeft om een waterkoeler aan te sluiten op de waterleiding dan adviseren wij dan ook altijd om hier voor te kiezen en niet voor een traditionele flessenwatercooler met losse waterflessen. Laat u niet misleiden door aanbiedingen voor gratis fleswatercoolers. Wij garanderen u dat u op lange termijn vele malen voordeliger uit bent met een waterkoeler op de waterleiding. Bovendien scheelt het u een hoop gesjouw met flessen en opslagruimte!

De voordelen van een leidingwaterkoeler

1) Leidingwaterkoeler: de laagste kosten per liter water

Als u nu verpakt water heeft op kantoor bespaart u met een leidingwaterkoeler aanzienlijk op de kosten voor het water. Waar u voor verpakt water al snel 1 tot 2 euro per liter betaalt, heeft u voor diezelfde prijs meer dan 1000 liter kraanwater. Reken maar uit hoe snel u uw investering er dan uit heeft.

Goedkoopste watercooler is een leidingwatercooler

Als u nu een fleswatercooler heeft of een afweging aan het maken bent tussen een leidingwatercooler of een flessenwatercooler dan zijn de kosten per liter bij een leidingwatercooler ook vele malen lager. U betaalt voor een watercoolerfles met 15 liter water al snel meer dan 8 euro per vat. Dit is nog steeds ruim 50 cent per liter tegenover nog geen cent per liter voor kraanwater. Bovendien betaalt u per fles ook nog statiegeld waardoor uw liquide middelen vast zitten in uw voorraad. U betaalt zo'n 10,- euro statiegeld per waterfles, wat u niet terug krijgt indien een fles beschadigd is of de dop ontbreekt.

Lees meer: laagste kosten per liter water >>


2) 24/7 een heerlijk glas koud water bij de hand

Met een leidingwaterkoeler heeft u altijd een heerlijk glas gekoeld water bij de hand. U grijpt nooit mis als het water wat harder is gegaan dan verwacht zoals bij verpakt water of een flessen waterkoeler. Voor onze fleswatercoolers met navulbaar watervat geldt overigens hetzelfde!


3) De beste kwaliteit water

Er is opvallend weinig regelgeving met betrekking tot gebotteld water. In de ogen van de consument is bronwater superschoon water dat in de bergen ontspringt en dat zelfs positieve effecten heeft op de gezondheid. Dit is meer een opvatting die door reclame gevoed wordt dan een wetenschappelijk bewezen feit. Diverse merken die beloven dat uw water uit een zuivere bron hoog in de bergen komt, zijn al eens in opspraak gekomen omdat hun water gewoon uit een lokale waterwinning bleek te komen. In die enkele gevallen komt het water in het flesje waar u voor betaalt van dezelfde bron als het leidingwater in uw regio. Het water wordt dan wel gefilterd of op andere wijze behandeld maar is in basis niet anders dan uw leidingwater. 

Hoewel vrijwel alle wetenschappers het erover eens zijn dat flessenwater veilig is, is het niet schoner dan kraanwater en bevat het wel tal van verontreinigingen. Sommige merken zouden volgens diverse studies verontreinigingen als medicijnresten, zware metalen, restproducten van bemesting, fluoride en oestrogeen bevatten die niet correct uit het grondwater gefilterd zijn. Kraanwater moet daarentegen in Nederland aan strenge eisen voldoen, waardoor het schoner is dan verpakte watermerken zeker als het aanvullend ook nog eens gefilterd wordt. Met een waterfilter verwijdert u uit het kraanwater de restverontreinigingen die zich nog in het kraanwater voor kunnen doen zoals de restproducten van bacterie afbraak, verontreinigingen die bepalend zijn voor de smaak van het water. Zo weet u altijd dat u schoon en veilig water drinkt.

Het meest gehoorde argument om te kiezen voor verpakt water is smaak. Verpakt bronwater smaakt zoveel lekkerder dan water uit de kraan. Het probleem met leidingwater is dat het chloor of restproducten van bacterie afbraak kan bevatten. Dit geeft het water een smaak die velen niet bevalt. U hoeft echter niet over te schakelen op flessenwater om van deze smaak af te raken: een waterfilter verwijdert ook chloor en andere verontreinigingen en is veel voordeliger. Onze sales engineer demonstreert u graag op uw locatie het resultaat van deze filtering van uw leidingwater. Het is overigens de vraag of bij smaak het ook niet reclame is die de perceptie voedt. Er zijn al verschillende tests geweest waar blind geproefd werd en waar kraanwater het beste uit de test kwam.

Lees meer: gefilterd kraanwater >>


Fleswatercooler: Let op de verborgen kosten van een flessenwaterkoeler of waterkoeler met watervaten

4) Geen verborgen kosten of minimale afnameverplichting

Vaak is een contract voor een flessenwatercooler op het eerste oog voordeliger dan een leidingwatercooler omdat de fleswatercooler (vrijwel) voor niks aangeboden wordt. We weten echter allen dat voor niets de zon op gaat en verder alles, dus ook uw gratis waterkoeler, moet worden betaald. Het addertje onder het gras is dat hieraan vaak een minimale waterflessen afnameverplichting verbonden is ongeacht of u die hoeveelheid water ook daadwerkelijk verbruikt. 

Lees meer: geen verborgen kosten >>


5) Geen opslag en interne logistiek voor waterkoeler flessen

Een leidingwaterkoeler bespaart u een hoop werk. Bij een flessenkoeler moet u flessen op voorraad nemen wat u opslagruimte kost. Bovendien moet u de voorraad beheren, bestellingen plaatsen, de flessen vervoeren van opslag naar de koeler, flessen eraf halen en erop zetten. Zeker op een locatie met meerdere koelers kost dit aanzienlijk veel manuren per maand. Tijd die u vast beter kunt besteden!


6) Leidingwatercooler is beter voor het milieu

duurzame waterkoelers

Veel aanbieders van flessenwatercoolers adverteren dat flessenwatercoolers goed zijn voor het milieu. Wat?! Alleen de productie en het transport van de flessen vormt al een enorme belasting voor het milieu hoe economisch de bezorgroutes ook ingepland worden. En dan hebben we het nog niet eens over de belasting voor het milieu van de flessen die na gebruik bij het afval belanden. Voor iedere fles die u op uw flessenwaterkoeler gebruikt zijn er minimaal zo'n 5 flessen in omloop (1 op uw waterkoeler, 1 of meer in voorraad en zeker een drietal onderweg of in opslag bij uw leverancier). 

Met een leidingwaterkoeler heeft u slechts eenmaal transport en hoeven er daarna geen vrachtwagens meer te rijden om waterflessen te brengen. Een mooi en duurzaam alternatief. U als MVO'er zult hier belang aan hechten!

Lees meer: milieuvriendelijk en duurzaam >>


7) Liever water uit een watercooler dan uit de koffieautomaat

Steeds meer koffieautomaten bieden tevens koud water en heet water aan. Uit onderzoek van de AWCN, de branche organisatie voor waterkoelers, blijkt dat 97% van de ondervraagden liever water drinkt uit een watercooler dan uit een koffieautomaat. Bij een geïntegreerd systeem drinken mensen meer koffie dan ze van plan waren terwijl ze als er een aparte waterkoeler staat eerder een prikkel krijgen om water te drinken in plaats van koffie of thee. Water drinken is gezonder en voor u als werkgever bovendien een stuk voordeliger. 

Plaats een waterkoeler altijd zo dicht mogelijk bij de werkplek om consumptie ervan te stimuleren en daarmee te besparen op uw hoge koffiekosten!

 

Kies uw waterkoeler type

Maak uw keuze uit onze waterkoelers met behulp van onze waterkoeler keuzehulp of kies hieronder direct de categorie die u wenst: