WATERCOOLER SOLUTIONS ONDERDEEL VAN HABITAT SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Leidingwaterkoeler / Leidingwaterkoeler 25-55 liter/uur / ION leidingwaterkoeler

 


Leidingwaterkoeler ION - VERNIEUWD
Capaciteit: 30 liter gekoeld water per uur

De ION waterkoeler is vernieuwd en nu nog beter. De vernieuwde ION waterkoeler is prachtig met een stijlvol touch screen en een tappunt dat mee kleurt met het water dat u tapt: blauw bij koud water, rood bij heet water en groen bij bruisend water. Naast vertrouwde features als een enorme capaciteit, energiebesparende slaapstand en instachill technologie, heeft de vernieuwde ION koeler gepatenteerde software en sensors waarmee u de temperatuur exact zo instelt als u dat wilt. De touchscreen biedt u bedieningsgemak en toont u precies hoeveel flessen water u al bespaard heeft door het gebruik van de koeler. Ook wordt u op het touchscreen gewaarschuwd als er onderhoud nodig is, de lekbak vol is of als de waterdruk te laag is. De ION is uniek in zijn soort en biedt ongekende prestaties voor een scherpe prijs. Vraag vandaag nog een offerte aan

U wordt omgeleid naar onze webshop www.habitatsolutions.eu om de ION waterkoeler te bestellen. U kunt hier de waterkoeler naar uw wensen samen stellen. U gaat nog geen koopverplichting aan als u op de knop 'bestel direct' klikt. 

Advies of offerte op maat? Klik dan rechts op 'advies aanvragen' of bel ons op 0180 642 070.

Video ION leidingwaterkoeler

Bekijk hier onze demonstratievideo van de ION leidingwaterkoeler.
Voordelen ION leidingwaterkoeler:

ION waterkoeler, watercooler, leidingwaterkoeler, staande waterkoeler Staande uitvoering

+ Grote capaciteit van 30 liter per uur (max. 150 bekertjes á 200 ml per uur). Elke 30 seconden een glas water tappen, een uur lang en elk glas is 5,5 graden Celsius of kouder. Geen enkele andere koeler kan dat evenaren. 
InstaChill waterkoeler: elk glas wordt vers gefilterd en gekoeld terwijl u tapt. Het water volgt een gesloten baan en komt niet in contact met lucht. 
+ Optie voor koud, kamertemperatuur, heet en/of bruisend water. De temperatuur kunt u zelf exact instellen dankzij gepatenteerde software en goede sensors. 
+ Prachtige verlichting bij het tappunt. Het tappunt kleurt blauw als u koud water tapt, groen bij bruisend water, wit bij kamertemperatuur water en rood bij heet water. 
+ Tot 8 liter heet water per uur, vers gefilterd. Ideaal voor thee, soep en noodles. Klaar met een druk op de toets. De heet water tap is voorzien van een extra beveiliging. De temperatuur kunt u instellen tot max. 97 graden Celsius.
+ Optie voor bruisend water met een volle bruis. Met siroop of een beetje citroen of limoen een heerlijk (en voordelig!) alternatief voor frisdranken. De CO2 fles die u nodig heeft voor bruisend water kan afhankelijk van de maat die u bestelt in de koeler geplaatst worden of in de onderkast of een aanrechtkastje. In bruisend water uitvoering is de ION koeler ook nog eens voordeliger dan veel andere waterkoelers met bruisend water. 
+ Standaard inclusief waterfilter met levensduurindicator en melding. Zo weet u precies wanneer het waterfilter vernieuwd moet worden. Het filter is eenvoudig zelf te vervangen. U draait het filter aan de voorzijde gemakkelijk los, zonder het water af te hoeven sluiten en zonder gereedschap. 
+ Unieke slaapmodus die tot wel 75% energie bespaart. U stelt zelf de tijden in waarop u wilt dat dat slaapmodus inschakelt. Waarom een waterkoeler laten draaien als u er geen gebruik van maakt? 
+ Gebruiksvriendelijke touch screen bediening. Naast dat het er gewoon heel cool uit ziet, kunt u op het touch screen ook settings customizen zoals temperatuur, tijden, taal en afbeeldingen. Op het scherm kunt u informatie opvragen over het apparaat en het filter en ziet u ook onderhoudsmeldingen en hoeveel flessen water u bespaart door het gebruik van de koeler.
+ Maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie op het koelsysteem
+ Hygiënisch design door InstaChill technologie, verzonken tapkraan die niet in contact komt met flesjes, handen of mond, zelf sterilisatie tappunt in combinatie met heet water.
+ Ideaal voor gebruik in zorginstellingen, fabriekshallen, scholen en andere locaties waar hygiëne een aandachtspunt is.
+ Leverbaar als tafelmodel of staand model voorzien van onderkast met opbergruimte
+ Slechts 1 x per jaar onderhoud nodig dankzij de unieke InstaChill technologie
+ Desgewenst ook zelf te onderhouden met handige onderhoudskit. De tapkraan en de lekbak kunt u reinigen in de vaatwasser. Ook het waterfilter is makkelijk toegankelijk en dus ook zelf te vervangen. 

Nadelen ION leidingwaterkoeler:

- Geïntegreerde cupdispenser alleen bij het staande model
Andere nadelen kunnen we echt niet verzinnen... 

Levering & installatie waterkoeler

Niks is vervelender dan na plaatsing problemen te hebben met uw koeler als gevolg van een onjuiste installatie. Voorkom problemen en laat de ION waterkoeler installeren door onze vakkundige, VCA gecertificeerde monteurs. U heeft er geen omkijken naar!

Wij installeren jaarlijks vele waterkoelers en de installatie is voor ons dan ook gesneden koek. Onze ervaring leert echter dat de installatie van een koeler voor onze klanten nog wel eens wat lastiger blijkt te zijn. In veel gevallen moeten wij dan alsnog langs komen voor de installatie wat u uiteindelijk extra geld kost! Defecten aan de waterkoeler die ontstaan door een onjuiste installatie vallen bovendien buiten de garantie.

Voor installatie dient u zorg te dragen voor een wasmachinekraan aansluiting met terugstroombeveiliging (max. 1,5 meter verwijderd van de waterkoeler) en een 220 volt stopcontact in de directe nabijheid van de koeler.

De tarieven voor levering en installatie nemen we mee in onze offerte

ION waterkoeler huren of kopen?

U kunt de ION waterkoeler huren of kopen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Wij doen u graag een voorstel. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 0180-642070. 

Onderhoud ION waterkoeler

U kunt de ION waterkoeler zelf onderhouden met onze handige onderhoudskit (zie grijze kader). Wij adviseren echter om de ION waterkoeler toch minimaal één maal per jaar door ons te laten onderhouden zodat u bij inspectie altijd een bewijs kan laten zien dat de koeler correct onderhouden is. Ook profiteert u van andere voordelen zoals een vervangende waterkoeler bij storingen. 

Basic Service - prijs op aanvraag

 • 1 x per jaar reinigingsbeurt incl. desinfectie
 • 1 x per jaar algehele controle
 • 1 jaar kosteloos vervangende onderdelen bij defect
 • 1 jaar kosteloze vervanging van de waterkoeler wanneer deze niet hersteld kan worden

Extended Service met verlengde garantie - prijs op aanvraag

 • 1 x per jaar reinigingsbeurt incl. desinfectie
 • 1 x per jaar algehele controle
 • 3 jaar kosteloze vervanging van defecte onderdelen
 • 3 jaar kosteloze vervanging van de waterkoeler wanneer deze niet hersteld kan worden
 • Voorrijkosten en uurloon inbegrepen bij vervanging koeler of defecte onderdelen .

Na elke onderhoudsbeurt wordt uw waterkoeler voorzien van een sticker met daarop de maand en het jaar van onderhoud. 

Deze klanten kochten ook hun waterkoeler bij Watercooler Solutions
Meer informatie over de ION waterkoeler: energiezuinig, hygiënisch en ongeëvenaarde capaciteit

De duurzame ION leidingwaterkoeler is uniek in zijn soort. De ION waterkoeler heeft een zeer laag energieverbruik, heeft een extreem grote capaciteit en is bij uitstek geschikt voor locaties met een hoge waterconsumptie. Door zijn compacte design past deze watercooler bovendien in vrijwel elk kantoor. De ION waterkoeler kan als tafelmodel en in staande uitvoering (met onderkast) besteld worden. Het touchscreen en de prachtige verlichting van het tappunt maakt de ION waterkoeler bovendien een echte blikvanger! De ION leidingwatercooler biedt een aantal unieke voordelen:

5 jaar fabrieksgarantie op de ION waterkoeler

De ION waterkoeler biedt maar liefst 5 jaar fabrieksgarantie op het koelsysteem. Dat zegt wat over het vertrouwen dat we hebben in de kwaliteit!

Direct chill technologie: 30 liter gekoeld water per uur(!!)

De ION waterkoeler is een InstaChill waterkoeler vergelijkbaar met de direct chill technologie van de Habit Sport en Elite waterkoeler. In tegenstelling tot veel traditionele leidingwaterkoelers heeft de ION waterkoeler geen intern waterreservoir. Elk glas water wordt dus vers gekoeld en gefilterd op het moment dat u tapt. Het water wordt via het waterfilter door een ijsbad geleid en zo direct gekoeld. U drinkt altijd vers gefilterd en gekoeld water!

Met een capaciteit van ruim 30 liter per uur biedt de ION watercooler bijna 10 x de capaciteit van een standaard kantoor waterkoeler. De ION leidingwaterkoeler levert tot 80 glazen koud water per 40 minuten. Elk glas op de ideale temperatuur. De ION waterkoeler is qua capaciteit ongeëvenaard. 

ION watercooler: De absolute top in hygiëne

De ION leidingwatercooler is voorzien van een eenvoudig te vervangen en reinigen tapkraan. De verzonken BPA-vrije tapkraan van de ION waterkoeler voorkomt contact met handen, mond en zelfs hervulbare flessen waarmee verspreiding van ziektekiemen wordt voorkomen. De tapkraan is zo ontworpen dat deze snel en eenvoudig verwijderd kan worden en desgewenst (in de vaatwasser) gereinigd kan worden. De ION leidingwatercooler is in de uitvoering met heet water voorziening zelf steriliserend doordat warm water door de gehele tapkraan stroomt.

In de ION leidingwatercooler volgt het water een volledig gesloten baan. Het water wordt dus niet blootgesteld aan virussen, bacteriën, algen en andere verontreinigingen in de lucht. In dit gesloten systeem ziet uw water pas het daglicht als het in uw bekertje stroomt en geen seconde eerder. Het water komt niet in aanraking met de lucht en de ION waterkoeler kan daarom veilig geplaatst worden in zorginstellingen, fabriekshallen of andere locaties waar hygiëne een aandachtspunt is.

Geen kostbaar onderhoudscontract

De ION leidingwatercooler is indien gewenst heel eenvoudig zelf te onderhouden. Schaf het ION easy clean service kit aan en vervang één maal per jaar de tap, lekbak en het geïntegreerde waterfilter dat u voor plaatsing even desinfecteert met onze CoolerClean spray. 

Slaapmodus voor 75% energiebesparing

ION watercooler energy star label

Waarom zou uw waterkoeler aan staan als er niemand op kantoor is? Met de slaapmodus van de ION watercooler wordt het energieverbruik 's avonds en in het weekend tot een minimum beperkt. Met het touch screen stelt u zelf de tijden in dat u open bent. De andere uren schakelt het apparaat automatisch over naar de slaapmodus. U bespaart tot wel 75% op uw energieverbruik in vergelijking tot andere watercoolers. De ION waterkoeler staat gemiddeld maar 40 uur per week op vol vermogen aan versus 168 uur per week bij andere waterkoelers.

Waterfilter met levensduurindicator

De ION leidingwaterkoeler is voorzien van een eenvoudig te monteren CarbonPlus filter. Het filter vervangt u zelf in een handomdraai of wij vervangen het voor u tijdens de onderhoudsbeurt. Op het touch screen kunt u precies zien hoeveel liter er al door het filter is gegaan en hoe lang het filter nog mee kan. Ook krijgt u een melding in het scherm als het filter vervangen moet worden.

Leidingwatercooler met optie voor gekoeld, bruisend, heet en kamertemperatuur water

De ION leidingwatercooler levert koud, heet en bruisend water on demand. De heet water tap op de ION watercooler is voorzien van een veiligheidsknop en levert water met een temperatuur tot maar liefst 97 graden Celsius. Dat is heter dan elke andere waterkoeler. Ideaal voor thee, soep en noodles. Bruisend water met een beetje citroen of siroop is een heerlijk alternatief voor frisdranken. U kunt ook kiezen voor een model met kamertemperatuur optie voor die mensen die liever niet al te koud water drinken. 

Verwijderbare lekbak

Het tafelmodel van de ION watercooler is standaard uitgerust met een makkelijk te reinigen en vaatwasserbestendige lekbak. De lekbak kan uitgebreid worden naar een grotere lekbak eventueel met externe afvoer.

Opties & accessoires ION leidingwaterkoeler

De ION waterkoeler kan voorzien worden van diverse extra's:

 • SlimLine onderkast met  bekerhouder en opbergruimte: transformeert de tafelmodel waterkoeler in een staande waterkoeler.
 • Extra grote lekbak met externe waterafvoer
 • Waterpomp
 • CO2 koolzuurfles en aansluiting
 • Onderhoudskit bestaande uit reinigingsset, nieuwe tapkraan, waterfilter en nieuwe lekbak.


Modellen ION watercooler

Watercooler

Capaciteit 
koud water

Capaciteit 
heet water

Koud
(ca. 5C)

Heet
(95-97C)

Bruisend

Kamer 
temperatuur

Koeltype

TS100 - Koud/kamer

30 l/uur

-

o

-

-

o

InstaChill

TS200 - Koud/heet/kamer

30 l/uur

8 l/uur

o

o

-

o

InstaChill

TS300 - Koud/bruisend/kamer

30 l/uur

-

o

-

o

o

InstaChill

TS400 - Koud/heet/bruisend/kamer

30 l/uur

8 l/uur

o

o

o

o

InstaChill

De maximale water capaciteit is gebaseerd op leidingwater van 21 graden en output van 5 graden (koud water) / 85 graden (heet water), bij het tappen van 250 ml per minuut.

waterkoeler offerte

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor de ION waterkoeler. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.  

  

Technische specificaties ION watercooler

Afmeting waterkoeler tafelmodel (BxDxH)

346 x 523 x 412 mm

Afmeting waterkoeler onderkast (BxDxH)

346 x 523 x 914 mm

Gewicht koeler (zonder onderkast)

17 - 20 kg

Stroomaansluiting

220 Volt

Max. energieverbruik Koud & Kamer in kWh
(24 uur gebruik)

0,05 kWh

Max energieverbruik Koud & Heet in kWh  
(24 uur gebruik)

0,87 kWh

Hoogte watertap

200 mm

De ION leidingwaterkoeler is een Amerikaans product.

 

Foto's ION leidingwaterkoeler

ION waterkoeler, leidingwaterkoeler
ION waterkoeler
Binnenkant ION waterkoeler
Binnenkant ION waterkoeler
ION waterkoeler met onderkast
ION waterkoeler met onderkast
Onderkast ION waterkoeler
Onderkast ION waterkoeler
Onderkast ION waterkoeler
Onderkast ION waterkoeler
Touch screen bediening ION waterkoeler
Touch screen bediening ION waterkoeler
Filter informatie ION waterkoeler touch screen
Filter informatie ION waterkoeler touch screen
Sleepmodus instellen ION waterkoeler
Sleepmodus instellen ION waterkoeler
Temperatuur instellen ION waterkoeler
Temperatuur instellen ION waterkoeler
Apparaat informatie ION waterkoeler touch screen
Apparaat informatie ION waterkoeler touch screen
Onderhoudsmelding ION waterkoeler, lekbak vol
Onderhoudsmelding ION waterkoeler, lekbak vol
Energy star label
Energy star label


 

Aanvullende informatie