WATERCOOLER SOLUTIONS
Altijd de juiste waterkoeler voor de beste prijs

Waterkoeler / Leidingwaterkoeler / Leidingwaterkoeler 25-55 liter/uur / ION leidingwaterkoeler


ION waterkoeler tafelmodel, ION watercooler tafelmodel
ION waterkoeler tafemodel, ION watercooler counter top

ION waterkoeler tafelmodel


ION waterkoeler met onderkast, ION watercooler met onderkast


ION waterkoeler met onderkast

Leidingwaterkoeler ION
Capaciteit: 30 liter gekoeld water per uur

Prijs op aanvraag

Voordelen ION leidingwaterkoeler:

+ Grote capaciteit van 30 liter per uur (max. 150 bekertjes á 200 ml per uur)
+ 2 jaar volledige fabrieksgarantie, 5 jaar fabrieksgarantie op het koelsysteem
+ Voorzien van "Energy star" (energiezuinige s
laapmodus  waardoor zo'n 75% energiebesparing)
+ Hygiënisch design door direct chill technologie, verzonken tapkraan die niet in contact komt met flesjes, handen of mond, zelf sterilisatie tappunt in combinatie met heet water.
+ Ideaal voor gebruik in zorginstellingen, fabriekshallen, scholen en andere locaties waar hygiëne een aandachtspunt is.
+ Standaard inclusief waterfilter met levensduurindicator en melding. Zo weet u precies wanneer het eenvoudig te vervangen waterfilter vernieuwd moet worden.
+ Optie voor koud, kamertemperatuur, heet en bruisend water
+ Heet water instelbaar op tot een temperatuur van 98 graden Celsius, ideaal voor thee, soep en noodles
+ Leverbaar als tafelmodel of staand model voorzien van onderkast met opbergruimte
+ Leverbaar in 4 kleurencombinaties om aan te sluiten bij vrijwel elk interieur.
Direct chill waterkoeler: elk glas wordt vers gefilterd en gekoeld terwijl u tapt.
+ Slechts 1 x per jaar onderhoud nodig dankzij de unieke directe chill technologie
+ Desgewenst ook zelf te onderhouden met handige onderhoudskit. De tapkraan en de lekbak kunt u reinigen in de vaatwasser. Ook het waterfilter is makkelijk toegankelijk en dus ook zelf te vervangen. 

Nadelen ION leidingwaterkoeler:

- De bruisend water optie van de ION koeler is wat minder krachtig dan die van bijvoorbeeld de Habit Sport waterkoeler. Het bruisende water uit de ION koeler is meer te vergelijken met SPA Finesse (voorheen SPA Marie-Henriëtte) terwijl het bruisende water uit onze andere waterkoelers de volle bruis van SPA Rood leveren. 
- Dubbele geïntegreerde cupdispenser alleen bij het staande model

offerte ION waterkoeler, offerte ION watercoolerAdvies of offerte op maat? Klik dan rechts op 'advies aanvragen' of bel ons op 0180 642 070.

Levering & installatie waterkoeler

Niks is vervelender dan na plaatsing problemen te hebben met uw koeler als gevolg van een onjuiste installatie. Voorkom problemen en laat de ION waterkoeler installeren door onze vakkundige, VCA gecertificeerde monteurs. U heeft er geen omkijken naar!

Wij installeren jaarlijks vele waterkoelers en de installatie is voor ons dan ook gesneden koek. Onze ervaring leert echter dat de installatie van een koeler voor onze klanten nog wel eens wat lastiger blijkt te zijn. In veel gevallen moeten wij dan alsnog langs komen voor de installatie wat u uiteindelijk extra geld kost! Defecten aan de waterkoeler die ontstaan door een onjuiste installatie vallen bovendien buiten de garantie.

Voor installatie dient u zorg te dragen voor een wasmachinekraan aansluiting met terugstroombeveiliging (max. 1,5 meter verwijderd van de waterkoeler) en een 220 volt stopcontact in de directe nabijheid van de koeler.

De tarieven voor levering en installatie nemen we mee in onze offerte

ION waterkoeler huren of kopen?

U kunt de ION waterkoeler huren of kopen. Neem contact met ons op voor een offerte op maat. Wij doen u graag een voorstel. U kunt ons natuurlijk ook bellen op 0180-642070. 

Onderhoud ION waterkoeler

U kunt de ION waterkoeler zelf onderhouden met onze handige onderhoudskit (zie grijze kader). Wij adviseren echter om de ION waterkoeler toch één maal per jaar door ons te laten onderhouden zodat u bij inspectie altijd een bewijs kan laten zien dat de koeler correct onderhouden is. Ook profiteert u van andere voordelen zoals een vervangende waterkoeler bij storingen. 

Basic Service vanaf 95 euro per jaar

 • 1 x per jaar reinigingsbeurt incl. desinfectie
 • 1 x per jaar algehele controle
 • 1 jaar kosteloos vervangende onderdelen bij defect
 • 1 jaar kosteloze vervanging van de waterkoeler wanneer deze niet hersteld kan worden

Extended Service met verlengde garantie vanaf 195 euro per jaar

 • 1 x per jaar reinigingsbeurt incl. desinfectie
 • 1 x per jaar algehele controle
 • 3 jaar kosteloze vervanging van defecte onderdelen
 • 3 jaar kosteloze vervanging van de waterkoeler wanneer deze niet hersteld kan worden
 • Voorrijkosten en uurloon inbegrepen bij vervanging koeler of defecte onderdelen .

Na elke onderhoudsbeurt wordt uw waterkoeler voorzien van een sticker met daarop de maand en het jaar van onderhoud. 

Deze klanten kochten ook hun waterkoeler bij Watercooler Solutions
Meer informatie over de ION waterkoeler: energiezuinig, hygiënisch en ongeëvenaarde capaciteit

De duurzame ION leidingwaterkoeler is uniek in zijn soort. De ION waterkoeler heeft een zeer laag energieverbruik, heeft een extreem grote capaciteit en is bij uitstek geschikt voor locaties met een hoge waterconsumptie. Door zijn compacte design past deze watercooler bovendien in vrijwel elk kantoor. De ION waterkoeler kan als tafelmodel en in staande uitvoering (met onderkast) besteld worden. De ION leidingwatercooler biedt een aantal unieke voordelen:

5 jaar fabrieksgarantie op de ION waterkoeler

De ION waterkoeler biedt maar liefst 2 jaar volledige fabrieksgarantie en zelfs 5 jaar fabrieksgarantie op het koelsysteem. 

Direct chill technologie: 30 liter gekoeld water per uur(!!)

De ION waterkoeler is een direct chill waterkoeler net als de Habit Sport en Elite waterkoeler. In tegenstelling tot veel traditionele leidingwaterkoelers heeft een direct chill waterkoeler geen intern waterreservoir. Elk glas water wordt dus vers gekoeld en gefilterd op het moment dat u tapt. Het water wordt via het waterfilter door een ijsbad geleid en zo direct gekoeld. U drinkt altijd vers gefilterd en gekoeld water!

Met een capaciteit van ruim 30 liter per uur biedt de ION watercooler bijna 10 x de capaciteit van een standaard kantoor waterkoeler. De ION leidingwaterkoeler levert tot 80 glazen koud water per 40 minuten. Elk glas op de ideale temperatuur. De ION waterkoeler is qua capaciteit ongeëvenaard. 

ION watercooler: De absolute top in hygiëne

De ION leidingwatercooler is voorzien van een eenvoudig te vervangen en reinigen tapkraan. De verzonken BPA-vrije tapkraan van de ION waterkoeler voorkomt contact met handen, mond en zelfs hervulbare flessen waarmee verspreiding van ziektekiemen wordt voorkomen. De tapkraan is zo ontworpen dat deze snel en eenvoudig verwijderd kan worden en desgewenst (in de vaatwasser) gereinigd kan worden. De ION leidingwatercooler is in de uitvoering met heet water voorziening zelf steriliserend doordat warm water door de gehele tapkraan stroomt.

In de ION leidingwatercooler volgt het water een volledig gesloten baan. Het water wordt dus niet blootgesteld aan virussen, bacteriën, algen en andere verontreinigingen in de lucht. In dit gesloten systeem ziet uw water pas het daglicht als het in uw bekertje stroomt en geen seconde eerder. Het water komt niet in aanraking met de lucht en de ION waterkoeler kan daarom veilig geplaatst worden in zorginstellingen, fabriekshallen of andere locaties waar hygiëne een aandachtspunt is.

Geen kostbaar onderhoudscontract

De ION leidingwatercooler is indien gewenst heel eenvoudig zelf te onderhouden. Schaf het ION easy clean service kit aan en vervang één maal per jaar de tap, lekbak en het geïntegreerde waterfilter die u voor plaatsing even desinfecteert met onze CoolerClean spray. 

Slaapmodus voor 75% energiebesparing

ION watercooler energy star label

Waarom zou uw waterkoeler aan staan als er niemand op kantoor is? Met de slaapmodus van de ION watercooler wordt het energieverbruik 's avonds en in het weekend tot een minimum beperkt. De slimme technologie gebruikt een lichtsensor om activiteit te registreren en schakelt bij inactiviteit automatisch naar een energiebesparende stand die u veel geld bespaart. U bespaart tot wel 75% op uw energieverbruik in vergelijking tot andere watercoolers. De ION waterkoeler staat gemiddeld maar 40 uur per week op vol vermogen aan versus 168 uur per week bij andere waterkoelers.

Waterfilter met levensduurindicator

De ION leidingwaterkoeler is voorzien van een eenvoudig te monteren CarbonPlus filter. Het filter vervangt u zelf in een handomdraai of wij vervangen het voor u tijdens de onderhoudsbeurt. De lampjes aan de voorkant van de waterkoeler geven aan wanneer het filter vervangen dient te worden.

Leidingwatercooler met optie voor gekoeld, bruisend, heet en kamertemperatuur water

De ION leidingwatercooler levert koud, heet en bruisend water on demand. De heet water tap op de ION watercooler is voorzien van een veiligheidsknop en levert water met een temperatuur tot maar liefst 98 graden Celsius. Dat is heter dan elke andere waterkoeler. Ideaal voor thee, soep en noodles. 

Bruisend water met een beetje citroen of siroop is een heerlijk alternatief voor frisdranken. U kunt ook kiezen voor een model met kamertemperatuur optie voor die mensen die liever niet al te koud water drinken. 

Verwijderbare lekbak

Het tafelmodel van de ION watercooler is standaard uitgerust met een makkelijk te reinigen en vaatwasserbestendige lekbak. De lekbak kan uitgebreid worden naar een grotere lekbak eventueel met externe afvoer.

Waterkoeler in 4 stijlvolle designs

Elk model van de ION watercooler lijn is verkrijgbaar in 4 kleuropties:

ION leidingwatercooler, leidingwaterkoeler, waterkoeler op waterleiding, watercooler donkerrgijs/grijs


ION leidingwatercooler, leidingwaterkoeler, waterkoeler op waterleiding, watercooler grijs/donkergrijs


ION leidingwatercooler, leidingwaterkoeler, waterkoeler op waterleiding, watercooler blauw/grijs


ION leidingwatercooler, leidingwaterkoeler, waterkoeler op waterleiding, watercooler grijs/blauw


Houtskool met
titanium front

Titanium met
houtskool front

Blauw met
titanium front

Titanium met
blauw front

Opties & accessoires ION leidingwaterkoeler

De ION waterkoeler kan voorzien worden van diverse extra's:

 • SlimLine onderkast met 2 bekerhouders en opbergruimte: transformeert de tafelmodel waterkoeler in een staande waterkoeler.
 • Extra grote lekbak met externe waterafvoer
 • Waterpomp
 • CO2 koolzuurfles en aansluiting
 • Onderhoudskit bestaande uit reinigingsset, nieuwe tapkraan, waterfilter en nieuwe lekbak.


Modellen ION watercooler

Watercooler

Capaciteit 
koud water

Capaciteit 
heet water

Koud
(ca. 5C)

Heet
(95-98C)

Bruisend

Kamer 
temperatuur

Koeltype

901 - Koud/kamer

30 l/uur

-

o

-

-

o

Direct chill

902 - Koud/heet

30 l/uur

7,5 l/uur

o

o

-

-

Direct chill

903 - Koud/bruisend

30 l/uur

-

o

-

o

-

Direct chill

904 - Koud/heet/bruisend

30 l/uur

7,5 l/uur

o

o

o

-

Direct chill

905 - Koud/heet/kamer

30 l/uur

7,5 l/uur

o

o

-

o

Direct chill

 

waterkoeler offerte

Vraag nu direct een vrijblijvende offerte aan voor de ION waterkoeler. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.  

  

Technische specificaties ION watercooler

Afmeting waterkoeler tafelmodel (BxDxH)

332 x 432 x 410 mm

Afmeting waterkoeler onderkast (BxDxH)

332 x 483 x 914 mm

Stroomaansluiting

220 Volt

Max. energieverbruik Koud & Kamer in kWh
(24 uur gebruik)

0,05 kWh

Max energieverbruik Koud & Heet in kWh  
(24 uur gebruik)

0,87 kWh

Hoogte watertap

200 mm

De ION leidingwaterkoeler is een Amerikaans product.

 

Foto's ION leidingwaterkoeler

ION leidingwatercooler, leidingwaterkoeler, waterkoeler op waterleiding, watercooler


ION watercooler sportschool, waterkoeler fitness


ION watercooler werk, waterkoeler kantoor, water op werk


IOn watercooler showroom, waterkoeler showroom


IOn watercooler sportschool, waterkoeler yogastudio, watercooler fitness


ION watercooler wachtruimte, ION waterkoeler wachtruimte


ION watercooler zorg, IOn waterkoeler ziekenhuis, hygiënische waterkoeler


ION waterkoeler, ION watercooler


Energy start label voor ION watercooler 

Aanvullende informatie